Laad meer accommodaties

Bekijk op kaart

Hostel Ani & Haakien

Bekijk hier

Hostel Ani & Haakien

Bekijk hier

Hostel ROOM Rotterdam

Bekijk hier

Inntel Hotels Rotterdam Centre

Bekijk hier

Inntel Hotels Rotterdam Centre

Bekijk hier

King Kong Hostel

Bekijk hier

Sparks Hostel

Bekijk hier

Stadscamping Rotterdam

Bekijk hier

Stayokay Hostel Rotterdam

Bekijk hier
Gebruik mijn huidige locatie

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN ROTTERDAM

Een Accommodatie in Rotterdam boekt u voordelig bij Bkings.nl!

OVER Rotterdam

Rotterdam is een echte havenstad gelegen in het westen van Nederland. Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland. De stad met vele gezichten is een stoere havenstad, trendy uitgaansstad, chique winkelstad en hippe kunstenaarsstad. De architectuurstad van Nederland, waarin vernieuwen centraal staat en de skyline constant veranderd. Lekker winkelen, heerlijk eten en volop musea en attracties in en rond het centrum. In Rotterdam hoef je je zeker niet te vervelen.

De hotspots van Rotterdam

  • Wanneer je een weekendje naar Rotterdam komt neem dan vooral de trein, bus, tram of metro. Rotterdam centraal station is namelijk één van de architectuur iconen van de stad. Dagelijks passeren zo’n 110.000 reizigers centraal. De punt van het dak wijst je gelijk de weg naar het centrum. Een aantal historische elementen van het oude stationsgebouw zijn bewaard gebleven. Volg de route naar het centrum waar zich meerdere hotels en B&B ’s bevinden om te overnachten.
  • De hoogste uitkijktoren van Nederland is de Euromast. De Euromast biedt een geweldig uitzicht over de stad en de haven. Met de lift ga je in 30 seconden naar een hoogte van maar liefst 100 meter. Je hebt hier een 360 graden uitzicht. Het is mogelijk om tot 185 meter de Euroscoop te beklimmen. Het is de enige attractie in Europa waar je vanaf kunt abseilen, uiteraard onder begeleiding van een professional. Geniet na het prachtige uitzicht van de heerlijke stad en overnacht in één van de luxe hotels of kleinschalige B&B ’s die Rotterdam te bieden heeft.
  • Een overdekte markthal bevindt zich natuurlijk in veel meer wereldsteden, maar door de combinatie met woningen heeft Rotterdam een wereldprimeur. De appartementen zijn in hoefijzervorm over de versmarkt gedrapeerd. Wanneer je tussen de marktkramen doorloopt en omhoog kijkt zie je het kunstwerk ‘Horn of plenty’. Door dit grote kunstwerk wordt de markthal ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse kapel genoemd. Op Dinsdag en Zaterdag is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door de markthal heen. Geef je vroegtijdig op want de plekken zijn vraag erg gewild. Overnacht dichtbij in het centrum zodat de wekker niet al te vroeg hoeft te gaan. Er zijn meerdere opties in hotels of B&B ’s dicht bij de markthal te vinden.
  • Eén van de grootste Rotterdamse attracties is Spido. Spido biedt het hele jaar door vanaf de voet van de Erasmusbrug rondvaarten, dagtochten en themacruises aan in Rotterdam. De echte aanrader is wel de havenrondvaart van 75 minuten. Kort en krachtig krijg je hierbij een indruk van de containerhavens in Rotterdam. De route gaat ook langs hotel New York, de Euromast en ss Rotterdam. Overnacht dicht bij het water en geniet nog extra na van deze heerlijke dag in één van de B&B ’s of hotels.
  • De kubuswoningen zijn een ontwerp van architect Piet Blom. Hij wilde een dorp in de grote stad ontwerpen waarbij hij de huizen zag als bomen. De naam: Blaakse bos, verklaart daarmee dan gelijk ook een hoop. De opvallende kubuswoningen liggen in de buurt van de markthal en de oude haven. Kaartjes kan je kopen aan de deur.

Wist jij dat

Er een blafverbod geld in Rotterdam. Als je met je hond door Rotterdam loopt, zorg dan dat hij niet naar een voorbij rennende kat blaft. Dit kan je namelijk al snel een boete opleveren van maar liefst 130 euro.